Guillaume De Ridder

Guillaume de Ridder is geen gewone jongen… Van het karten via het rallyrijden naar de rallycross, dat is zijn parkoers dat met geen ander te vergelijken is en dat ook zwaar lijkt te zijn. Dankzij Zelos heeft hij de overstap kunnen maken naar de rallycross in 2017, waar hij afgelopen seizoen mee streed in het wereldkampioenschap RX2, zo’n beetje het voorportaal van het World RX-kampioenschap. Guillaume heeft er snel de weg naar het podium gevonden en strijd geleverd voor een plaats in de top drie van het kampioenschap. Dankzij een overwinning in de kwalificaties  – én de snelste ronde – tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Kaapstad (Zuid-Afrika) heeft Guillaume De Ridder zijn podium plaats veilig gesteld.

In 2018 werd Guillaume De Ridder RallyX Nordic-kampioen in de Supercar Lites-categorie maar ook vice-wereldkampioen RX2 aan het stuur van een wagen van het Olsbergs-MSE-team.

In 2019 maakt Guillaume De Ridder samen met RX2-kampioen Cyril Raymond (FRA) deel uit van het nieuwe GCK Academy-team van Guerlain Chicherit. Ze zullen samen tijdens het volledig FIA Wereldkampioenschap Rallycross 2019 helpen om de Renault Clio R.S. RX GCK met succes verder te ontwikkelen.

Palmares

RallyE/Rallycross

2019: 18th in het World Rallycross Kampioenschap
2018: Vicewereldkampioen RX2 en RallyX Nordic en RallyX Nordic-kampioen (Supercar Lites)

2017: derde in het wereldkampioenschap RX2
2016: finalist ‘Stuurwiel RACB’ nationaal rally team
2014: kampioen van België Groep N
2013: 7-de in het Junior Kampioenschap van België
finalist ‘Stuurwiel RACB’ nationaal rally team

Karting

2011: vice-kampioen van Frankrijk KF2
2010: kampioen van België KF2, Benelux-kampioen KF2 en 5-de in het Europees kampioenschap KF2
3-de in de karting 24 Uren van Le Mans KF2
winnaar van de 200 km van Angerville KF2
2009: 3-de in het Belgisch kampioenschap (eerste Rookie) KF2
3-de in het Frans kampioenschap (eerste Rookie) KF2