fbpx

Lorenz Luciano

———-

Wegens een wijziging in Lorenz’ schema, heeft de fanclub besloten om Lorenz’ super support evenement uit te stellen. We houden je zo snel mogelijk op de hoogte van de nieuwe datum.
———-

In 2023, loopt de Road to MotoGP van de 17-jarige Lorenz Luciano uit La Louvière via twee programma’s. Op basis van zijn dubbele vicekampioenentitel in de Northern Talent Cup heeft Dorna Sport hem geselecteerd voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup en tegelijkertijd regelde ZELOS Home of Sports voor hem een plekje in het FIM Junior GP bij het Spaanse team ArtBox. Beide competities worden gezien als de laatste tussenstop vóór de verhoopte grote sprong richting Wereldkampioenschap Moto3. Dat is een mooie erkenning voor de Belg, de eerste piloot die voortkomt uit de Belgian Motorcycle Academy die op deze manier haar rol om jonge talenten op te sporen waarmaakt.

Lorenz is als het ware « geboren » op een motor. Hij is de zoon van een rallypiloot en een mama die copilote was. Lorenz was drie jaar oud toen hij voor het eerst met een quad reed en een jaar later maakte hij de overstap naar de tweewielers. Op vijfjarige leeftijd betwiste hij zijn eerste motorcrosswedstrijd, maar dat viel niet helemaal in de smaak. Hij vond daarop de weg naar het circuit dankzij de filmpjes van Fred Fiorentino, die intussen één van zijn coaches is geworden. Op z’n achtste zette de Henegouwer zijn eerste stapjes in het Belgisch Kampioenschap Minimoto en boekte daarin meteen z’n eerste overwinningen.

Dit seizoen rijdt Lorenz Luciano op twee verschillende machines: een KTM Moto3 in de Red Bull Rookies Cup en een Honda NSF 250 in het FIM Junior GP. Hij rijdt in het voorprogramma van verschillende Grote Prijzen en gaat van start in een dertigtal races in Spanje, Italië, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

Het Wereldkampioenschap is niet heel ver meer af.

Lorenz Luciano heeft ambitie:  Ik kijk ernaar uit om een volgende stap te zetten in mijn carrière en deel te nemen aan de kampioenschappen die richting MotoGP leiden. Ik bedank ZELOS Home of Sports om me onder de vleugels te nemen en ook de Belgian Motorcycle Academy die me hielp om zo snel progressie te maken. Mijn deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup en het FIM Junior GP zal in eerste instantie in teken staan van genieten van het moment, zonder druk. Maar ik ga er niet heen om enkel een figurantenrol te spelen, de top 3 is de ambitie.

Lorenz Luciano kreeg de trofee voor Beloftevolle Jongere 2020 van de Belgische Motorrijdersbond.

Palmarès

2022: 12e RedBull Rookies Cup en 16e European Talent Cup

2021: Vicekampioen NTC / 4 overwinningen / 7 podia

2020: Vicekampioen NTC / 1 overwinning / 4 podia

2018: 4e Frans Kampioenschap Pre-Moto3 / 2 overwinningen

2017: 12e Frans Kampioenschap Pre-Moto3

2016: 3e Belgisch Kampioenschap Minimoto 2 Race

Wedstrijdkalender 2023

RED BULL ROOKIES CUP

26 maart: Portimao (Portugal)
30 april: Jerez (Spanje)
14 mei: Le Mans (Frankrijk)
11 juni: Mugello (Italië)
25 juni: TT Assen (Nederland)
20 augustus: Spielberg (Oostenrijk)
10 september: Misano (Italië)

EUROPESE TALENTENCUP

7 mei: JrGP Estoril (Portugal)
21 mei: JrGP Valencia (Spanje)
4 juni: JrGP Jerez (Spanje)
2 juli: JrGP Algarve (Portugal)
16 juli: JrGP Barcelona (Spanje)
8 oktober: JrGP Aragon (Spanje)
5 november: JrGP Valencia 2 (Spanje)