Nigel Bailly

Nigel Bailly is al sinds zijn vroege jeugd gepassioneerd door de motorsport en is de eerste piloot met beperkte mobiliteit die zich aansluit bij het Zelos-netwerk. Na een motorcrossongeluk op 14-jarige leeftijd werd deze 28-jarige jonge man verlamd en stelde zich ten doel om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. In het kader van de SRX Cup en de 24 uur van Le Mans 2020 is Nigel de tweede autoracer die lid wordt van de “Zelos Black Knights”.

Als doel om de eerste 100% gehandicapte crew te doen rijden in de meeste prestigieuze race ter wereld, is Nigel geselecteerd om de “Frédéric Sausset” netwerk te integreren naast de voormalige MotoGP renner Takuma Aoki en de Fransman Snoussi Ben Moussa. Door Nigel Bailly te helpen in zijn zoektocht naar sponsors en partners, zet Zelos zich in om alles in het werk te stellen om dit grootscheeps project te realiseren.

Dankzij de ontwikkeling van een specifiek trainingsprogramma hebben Nigel en zijn teamgenoten al deelgenomen aan vier races in het “VdeV” endurance kampioenschap aan het stuur van een LMP3 in de categorie “Prestige” in 2018. Het resultaat is drie podia: Le Castellet, Navarra en Le Mans.

De mening van Nigel Bailly, piloot “Black Knights”:

“Door deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans in 2016 heeft Frédéric Sausset (eerste gehandicapte piloot) bewezen dat het mogelijk was om handicaps te associëren met topsport. Van mijn kant zal de strijd en het leren nog lang duren, maar ik kan u verzekeren dat het op de goede weg is. Dankzij de betrokkenheid van Zelos bij dit project worden mijn kansen om dit internationale avontuur te realiseren steeds duidelijker. Om deze redenen kan ik ze alleen maar bedanken. Ik ben er trots op dat ik de kleuren van “Zelos – Home of Sports” mag dragen.”

Palmares

1999-2004: Motorcrosscompetitie – FPCNA-licentie
2004-2009: Karting kampioenschap – Privé rijden op circuits
2014-2016: Trackdays – Professionele coaching

– Spa Francorchamps (BE)
– Zolder (BE)
– Mettet (BE)
– Brands Hatch (UK)

2017: Belgisch kampioenschap enduro – Eerste seizoen

– Spa 400: 2de in zijn klasse – 15de in het algemeen klassement
– Dijon 300:
–     1e manche: 4e in zijn klasse
–     2e manche: Opgave (Breuk)
– Zandvoort 200: 5e in zijn klasse – 16e in het algemeen klassement
– Officiële tests: “Frédéric Sausset” / “Un volant pour tous” / Route naar “Le Mans 2020”

2018:

– Spa 400: 4e in zijn klasse – 9e in het algemeen klassement
– VdeV Paul Ricard: 3e in zijn klasse – 23e in het algemeen klassement– VdeV Dijon: 4e in klasse – 17e algemeen klassement
– VdeV Navarra: 3e in zijn klasse – 13e in het algemeen klassement
– VdeV Le Mans: 3e in zijn klasse – 11e in het algemeen klassement

2019:
Ultimate Cup Series: 3 podiums in zijn classe (Valence, Magny-Cours et Paul Ricard)

Wedstrijdkalender 2020

Meer info volgt

Foto’s