fbpx

Een fonds om het talent van morgen te steunen

België heeft een rijke geschiedenis in de motorsport. Joël Robert, Gaston Rahier, Roger De Coster, André Malherbe, Didier de Radiguès, Xavier Siméon, het zijn er velen die zich in verschillende categorieën op twee wielen hebben onderscheiden doorheen de jaren. 

Om ervoor te zorgen dat ons land een broedplaats van talent blijft, heeft Zelos zich tot taak gesteld dit erfgoed te bestendigen via verschillende initiatieven. Een daarvan is de oprichting van het Belgian Motorcycle Fund. 

De fund werd ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting. Haar eerste missie is het stimuleren van de beoefening van motorsport op hoog niveau in België, voor iedereen en in alle veiligheid. Haar tweede missie is het behoud van het rijke Belgische motor/motorsport erfgoed. 

De BMF steunt de activiteiten van de Belgian Motorcycle Academy, een opleidingsschool voor getalenteerde jongeren van 7 tot 17 jaar die een carrière op hoog niveau nastreven. De Academy werd opgericht in samenwerking met de Waalse Motorrijdersbond van België, het Circuit Jules Tacheny in Mettet en MIG/Zelos

Om de BMF te steunen, kan je hier klikken om in enkele minuten een online donatie te doen. Dankzij uw bijdrage steunt u onze jonge Belgische talenten naar het hoogste niveau in motorsport.