fbpx

Piloten ondersteund

Lorenz Luciano #381

Aan het einde van zijn seizoen 2023 in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de European Talent Cup heeft Lorenz Luciano besloten om een punt te zetten achter zijn carrière als professioneel motorcoureur. De jonge Belg, die een van de nieuwe gezichten van de motorsport was, wil zich wijden aan zijn professionele en gezinsleven.

Lorenz heeft zijn passie voor motorrijden echter niet helemaal opgeborgen, want in 2024 zal hij deelnemen aan het Belgisch Supermoto-kampioenschap in de S1-categorie. Hij blijft ook coach bij de Belgian Motorcycle Academy (BMA), waarvan hij tot nu toe de beste vertegenwoordiger was. Zijn expertise en zijn ervaring in de jeugdkampioenschappen waaraan de Academici deelnemen, zullen zeker van nut zijn voor de jongeren die hij zal coachen in hun zoektocht naar excellentie.

Chris Leesch #41

Chris had een geweldig seizoen 2023 in de Superstock-klasse van het World Endurance Championship, inclusief een top-vijf resultaat. De 28-jarige Luxemburger was vanaf het eerste evenement, de 24 uur van Le Mans, competitief met een derde plaats in de Superstock-klasse. Daarna reed hij de #41 Honda naar dezelfde podiumplaats in de SPA EWC 24 uur wedstrijd. Na zijn tweede plaats in de Bol d’Or won de Luxemburger de Superstock World Cup… voordat hij zijn titel verspeelde door een diskwalificatie vanwege een niet-conforme brandstoftank.

In 2024 keert hij terug naar het FIM Endurance World Championship, opnieuw met het Chromeburner RAC41 Honda-team. Zijn ambitie blijft natuurlijk hetzelfde: de top van het klassement bereiken. Dankzij de ondersteuning voor de Zelos Classic 21 Black Knights-piloten zal hij beter dan ooit voorbereid zijn op de belangrijkste afspraken tijdens het seizoen.

 

 

Romain Kaivers #96

Romain Kaivers is momenteel de beste Belgische Supermoto-coureur in termen van resultaten. Hij werd Belgisch kampioen in 2022 en eindigde datzelfde jaar als elfde in het S1GP-wereldkampioenschap, waarbij hij meerdere keren dicht in de buurt kwam van podiumplaatsen.

In 2023 zette de jonge Belg zijn goede vorm voort met een negende plaats in het wereldkampioenschap.

In 2024 is Romain opnieuw van de partij in deze twee kampioenschappen en hij zal erop gebrand zijn om zijn resultaten nog verder te verbeteren en waarom niet gaan voor podiumplaatsen en zelfs overwinningen ?

Roméo Fiorentino #77

In 2022 eindigde Romeo Fiorentino als 15e in het S1GP-wereldkampioenschap. Hij boekte het hele jaar goede vooruitgang, met zijn beste resultaat in de laatste race. Het jaar daarop werden de resultaten beter en eindigde hij als 12e in de eindstand. 

Het jaar 2024 is een teken van verandering voor de piloot uit Mettet, want hij zal 100% van zijn tijd besteden aan het Belgisch kampioenschap, waar hij zal strijden om de titel.