fbpx

Coachs van piloten Zelos Black Knights

Xavier Siméon

Xavier Siméon, jarenlang Zelos Black Knights-piloot op het hoogste niveau, ging eind 2022 met pensioen maar blijft betrokken bij de motorsport. De voormalige MotoGP-rijder, nu 33, is aangesteld als Motorcycle Manager bij Zelos. Hij zal zijn ervaring en expertise ten dienste stellen van jong Belgisch talent. Zowel degenen die momenteel deelnemen aan de wereldkampioenschappen als degenen die het in de toekomst zullen overnemen.

Xavier Siméon zal Barry Baltus (Moto2) en Emily Bondi (Women’s World Speed Championship) begeleiden in hun carrière. Hij heeft ook een rol als coach in de Belgian Motorcycle Academy (BMA). Tot slot is hij betrokken bij de ontwikkeling van de Supermoto-sectie, om ook in deze discipline een pionier in België te worden: Oprichting van het programma, detectie, opleiding en promotie van jonge opkomende piloten. Dit alles in nauwe samenwerking met het Circuit Jules Tacheny de Mettet, medeoprichter van de BMA samen met MIG/ZELOS, de Fédération Motocycliste Wallonne Belge (FMWB) en het Belgian Motorcycle Fund (BMF).

Eric Lambert

Als fysieke trainer van de Zelos Black Knights piloten speelt Éric een cruciale rol in de ontwikkeling van onze snelle jongens. Hij traint onze atleten zowel fysiek als mentaal, en begrijpt dat winnen in deze sport alleen mogelijk is als lichaam en geest in evenwicht zijn.

Eerder werkte Éric als fysiek trainer voor de basketclub Spirous de Charleroi, waar hij waardevolle ervaring opdeed in het optimaliseren van de prestaties van topsporters.