Barry Baltus

In 2022 rijdt België’s grootste hoop van het moment in de Moto2 met het RW Racing GP team.

In 2019 sloot de jonge rijder een tweede seizoen in de Red Bull Rookies Cup af op een zeer knappe 12de plaats met 60 punten. In datzelfde jaar sloot hij zijn tweede seizoen in het CEV Junior Moto3 Wereldkampioenschap af met het team van Angel Nieto op de vierde plaats in het algemeen klassement, met één overwinning en twee podiumplaatsen.

Na een eerste seizoen in de Moto3 in 2020, gaat Barry Baltus direct door naar het volgende niveau en moet hij zich aanpassen aan zijn nieuwe 140 PK motor. Hij sluit zich aan bij het Moto2 team RW Racing GP voor een minimum van 2 jaar, om deze nieuwe categorie te ontdekken en een maximum aan ervaring op te doen.

Barry Baltus:Ik had nooit gedacht dat ik zo snel naar Moto 2 zou gaan. Ik wil Freddy Tacheny en Zelos bedanken voor het vinden van een plaats bij RW Racing GP en het team voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ook al moet ik nog veel leren, ik zal mijn best doen om me zo snel mogelijk te ontwikkelen en alles te geven wat ik heb! Ik wil ook mijn familie bedanken en al mijn sponsors en partners die mij sinds het begin steunen!

Barry Baltus, geboren in Waret-L’Evêque in de provincie Luik op 3 mei 2004, maakt deel uit van de Black Knights, het Belgische nationale team van de beste motorsport talenten.

Palmares

2021: moto2 in het team RW Racing GP

2020: Moto3 in het PrüstelGP-team

2019: CEV Moto3 : 1 overwinning, 3×2-de. 4-de overall – 2×3-de in the Red Bull Rookies Cup

2018: 1x pole position, 1×9de in de CEV Moto3 – 1 overwinning, 1×3de in de European Talent Cup

2017: 4-de in de CEV pré-moto 3

2016: 3-de in de CEV pré-moto3

2015: 2-de in de CEV Moto4, kampioen mini GP 2RACE, 4-de in de Yamaha cup

2014: kampioen endurance 2RACE, kampioen Mini GP 2RACE, 5-de in de Yamaha Cup

2013 : 6-de in de Yamaha cup, 7de in de Mini GP 2RACE

Wedstrijdkalender 2022

6 maart: GP van Qatar (Losail)

20 maart: GP Indonesië (Mandalika)

3 april: GP Argentinië (Rio Hondo)

10 april: GP van Amerika (Austin)

24 april: GP van Portugal (Portimao)

1 mei: GP van Spanje (Jerez)

15 mei: GP van Frankrijk (Le Mans)

29 mei: GP van Italië (Mugello)

5 juni: GP van Catalunya (Barcelona)

19 juni: GP van Duitsland (Sachsenring)

26 juni: GP van Nederland (Assen)

10 juli: GP van Finland (Litti)

7 augustus: Britse GP (Silverstone)

21 augustus: GP van Oostenrijk (Spielberg)

4 september: GP van San Marino (Misano)

18 september: GP van Aragon (Motorland Aragon)

25 september: GP van Japan (Motegi)

2 oktober: GP van Thailand (Chang)

3 oktober: GP van Japan (Motegi)

16 oktober: GP van Australië (Phillip Island)

23 oktober: GP van Maleisië (Sepang)

06 november: GP van Valencia (Valencia)