fbpx

EXTRA INCLUSIVITY FOR YOUR COMPANY

Het programma voor bedrijven die professionele G-sport in België willen ondersteunen

Het essentiële instrument voor een echt inclusief beleid

Er is geen betere manier om diversiteit en inclusie te bevorderen dan met sport in het algemeen en topsport in het bijzonder. De prestaties van de atleten die ons land vertegenwoordigen, vooral bij internationale evenementen, wekken ongekende emoties op en scheppen een gevoel van euforische samenhorigheid. Dat is ook de visie achter Target Victory, een programma dat speciaal ontwikkeld werd voor bedrijven, organisaties en stichtingen.

Target Victory gelooft in de inspiratie die topatleten kunnen uitstralen en in hun vermogen om het brede publiek op een andere manier naar de zaken te laten kijken.

Daarom heeft Target Victory zichzelf de missie aangemeten om topsporters met een beperking zo goed mogelijk te ondersteunen, om hen zo de kans te geven:

om over het allerbeste materiaal te beschikken.

om zich door de beste coaches te laten begeleiden.

om zich met hun concurrenten te meten op internationale wedstrijden, ongeacht waar die georganiseerd worden.

De kijk van het brede publiek veranderen

Hoe meer succesvolle G-topsporters er zijn, hoe meer aandacht ze zullen krijgen in de media. De Paralympische Spelen krijgen nu al meer en meer aandacht en er verschijnen steeds meer berichten in de media over de prestaties van sommige G-topsporters, zoals bijvoorbeeld die van boegbeelden Joachim Gerard of Nigel Bailly, de autocoureur die verlamd is aan het onderlichaam en die in 2021 deelnam aan de 24u van Le Mans en in 2022 aan de 24u van Spa-Francorchamps.

De beweging is in gang gezet en Target Victory wil ze nog een duwtje in de rug geven.

De groeiende media-aandacht kan steeds meer mensen, met of zonder beperking, inspireren om aan sport te gaan doen en vooral bijdragen aan een verandering van het beeld van mensen met een beperking en hun plaats in de samenleving.

Winnen brengt mensen samen, winnen wekt emotie op, winnen stimuleert en is het ultieme doel voor elke topatleet. Daarom hebben we dit project ‘Target Victory’ genoemd. Belangrijker nog dan de overwinning zelf zijn echter de waarden die aan de grondslag liggen van dit project: waarden van zelfopoffering en zichzelf overtreffen, waarden die alle topsporters gemeenschappelijk hebben en waarden die gelinkt zijn aan diversiteit en inclusie.” – Yves De Voeght, coördinator van het Target Victory-programma

Waarom zou u Target Victory steunen?

Het steunen van Target Victory is om verschillende redenen zinvol:

Een concrete manier om de waarden van uw bedrijf te activeren, om woorden om te zetten in daden.

Door Target Victory te steunen, zelfs met een kleine bijdrage, stelt u een atleet in staat om vooruitgang te boeken.

Het is deel uitmaken van een positieve spiraal: door onze atleten te steunen, draagt u bij tot de verbetering van het beeld van mensen met een beperking in onze samenlieving. U helpt om de kijk van mensen op de dingen te veranderen en draagt u bij aan een belangrijke mentaliteitswijziging.

Het betekent aansluiten bij een omnisportprogramma dat atleten uit alle sportdisciplines kan steunen en geen onderscheid maakt

Begunstigden van Target Victory

G-sport Vlaanderen inspireert, creëert kansen en neemt drempels weg zodat alle (potentiële) G-sporters op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen – op maat van hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities.

La Ligue Handisport Francophone, de sportfederatie voor mensen met motorische, intellectuele of zintuiglijke beperkingen in de Federatie Wallonië-Brussel dat IEDEREEN de kans wil geven om aan sport te doen.

Zelos , dat via dit project topatleten zal ondersteunen uit disciplines die niet onder één van de twee andere verenigingen vallen. Zelos heeft samengewerkt met een aantal sporters, waaronder Nigel Bailly, en hem geholpen om mee te doen aan de 24-uursrace van Le Mans in 2021.

ONZE PARTNERS

SUPER FANS

FANS

SYMPATHISERS

FOTOGALERIJ

Ontdek Cap sur l’Or