Black Knights
De nationale ploeg in het wegracen

The Black Knights is de naam van de nationale raceploeg die door Zelos opgezet is om onze beste Belgische coureurs in het wegracen op een hoger niveau te brengen.

Boegbeeld van de Black Knight is Xavier Siméon die in het zadel van een Ducati Desmosedici 2016 onder nummer 10 voor het Reale Avintia Racing Team uitkomt in het wereldkampioenschap MotoGP. De jonge Brusselaar, geboren in 1989 in een ‘motor-gezin’, zet zich helemaal in voor de motorsport. In 2006 behaalde hij de Europese titel in de FIM Superstock 600 en in 2009 de wereldtitel de FIM Superstock 1000. In 2010 stapte hij over naar de Moto2-klasse en werd zo de eerste Belgische vertegenwoordiger in de Grote Prijzen wegrace sinds Sébastien Le Grelle. In 2013 reed hij een mooi seizoen en haalde hij tijdens de GP van Frankrijk een podiumplaats. In 2015 behaalde hij op de Sachsenring tijdens de GP van Duitsland zijn eerste zege – 32 jaar nadat Didier de Radiguès voor de laatste Belgische zege in de GP’s had gezorgd.

De jonge Barry Baltus (15 jaar) zijn talent verder ontwikkelt. Hij neemt deel aan het Junior Wereldkampioenschap CEV Moto3 en Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2019. Volgend jaar neemt hij deel aan het Moto3 Wereldkampioenschap met het Prüstel GP-team.

Black Knights
Black Knights Club

Zelos heeft de Black Knights Club opgericht, een businessclub bestaande uit bedrijven uit verschillende sectoren. De Black Knights Club biedt de leden een groot aantal activiteiten met het oog op het begunstigen van hun networking en hun zakelijke banden.

Als lid van de club dragen die bedrijven bij tot het ondersteunen van de Black Knights. Bovenop de vele bijeenkomsten waarop de club hen uitnodigt, hebben de leden de mogelijkheid toegangspasjes te krijgen om hun passie voor de MotoGPTM in volstrekte unieke omstandigheden te beleven.

Contacteer ons om lid te worden