Black Knights
De nationale ploeg in het wegracen

The Black Knights is de naam van de nationale raceploeg die door Zelos opgezet is om onze beste Belgische coureurs in het wegracen op een hoger niveau te brengen.

Boegbeeld van de Black Knight is Xavier Siméon die in het zadel van een Ducati Desmosedici 2016 onder nummer 10 voor het Reale Avintia Racing Team uitkomt in het wereldkampioenschap MotoGP. De jonge Brusselaar, geboren in 1989 in een ‘motor-gezin’, zet zich helemaal in voor de motorsport. In 2006 behaalde hij de Europese titel in de FIM Superstock 600 en in 2009 de wereldtitel de FIM Superstock 1000. In 2010 stapte hij over naar de Moto2-klasse en werd zo de eerste Belgische vertegenwoordiger in de Grote Prijzen wegrace sinds Sébastien Le Grelle. In 2013 reed hij een mooi seizoen en haalde hij tijdens de GP van Frankrijk een podiumplaats. In 2015 behaalde hij op de Sachsenring tijdens de GP van Duitsland zijn eerste zege – 32 jaar nadat Didier de Radiguès voor de laatste Belgische zege in de GP’s had gezorgd.

Livio Loi speelde het Moto3-kampioenschap van 2013 tot juni 2018. Livio Loi, bijgenaamd ‘The Sniper’, is geboren in 1997 en won in 2015 zijn eerste Grote Prijs Moto3 in Indianapolis (USA). Zijn ambitie is om door te groeien naar de top.

De jonge Barry Baltus (13 jaar) zijn talent verder ontwikkelt. In 2018, zal hij zijn programma in de Red Bull MotoGP Rookies Cup aanvullen met een seizoen in CEV Moto3, op een KTM van Reale Avintia Racing.

En dan, Sasha De Vits, de nieuwe Black Knights piloot, neemt dit seizoen niet alleen deel aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup in gezelschap van Barry Baltus, maar komt in het Kiefer Racingteam ook uit in de CEV Moto-3-races.

Black Knights
Black Knights Club

Zelos heeft de Black Knights Club opgericht, een businessclub bestaande uit bedrijven uit verschillende sectoren. De Black Knights Club biedt de leden een groot aantal activiteiten met het oog op het begunstigen van hun networking en hun zakelijke banden.

Als lid van de club dragen die bedrijven bij tot het ondersteunen van de Black Knights. Bovenop de vele bijeenkomsten waarop de club hen uitnodigt, hebben de leden de mogelijkheid toegangspasjes te krijgen om hun passie voor de MotoGPTM in volstrekte unieke omstandigheden te beleven.