fbpx

Emily Bondi

Emily, regerend Frans kampioene in de 2023 Women’s Cup, doet dit jaar mee aan het allereerste wereldkampioenschap snelheid voor vrouwen(FIM Women’s Circuit Racing World Championship). De 22-jarige Française is vastbesloten om verder vooruitgang te boeken en topresultaten te behalen.

Emily Bondi : ” Mijn ambitie is om door middel van mijn races en met de hulp van mijn partners te laten zien dat vrouwen hun plaats hebben in deze sport. Het vrouwenkampioenschap is nog maar het begin, het doel is om ook bij de mannen titels te gaan winnen om te bewijzen dat deze sport voor iedereen is. Stop de stereotypen van een ander tijdperk !”

Ze hield van jongs af aan van competitie en werd op 14-jarige leeftijd verleid door de wereld van het motorrijden. Ze traint elke week onophoudelijk, op zeer uiteenlopende omlopen, zowel op asfalt als onverhard. Deze passie heeft diepe wortels in haar familie, haar ouders en grootouders waren namelijk ook motorliefhebbers, en van jongs af bezocht de hele familie talrijke motorsport events. Haar toekomst was dus eigenlijk al wat uitgestippeld.

Ze heeft ook een passie voor extreme sporten en begon al op jonge leeftijd met evenwichtsdisciplines. Met verschillende nationale wedstrijden op haar naam begon ze haar sportcarrière op 6-jarige leeftijd met horseball, waar ze tot Frans kampioen werd gekroond. Daarna verkende ze andere gebieden zoals slalom skiën en endurance jetskiën in Cavalaire.

Maar motorrijden blijft haar absolute voorkeur !

PALMARES

2023 – Frans kampioene in de Women’s Cup

Kalender 2024

14-16 Juni: Misano

12-14 Juli: Donington Park

9-11 Augustus: Algarve

23-25 Augustus: Balaton

20-22 September: Cremona

18-20 Oktober: Jerez

Sociale Netwerken

Foto’s