Rallycross is sinds enkele jaren een sport die een hoge vlucht neemt en die de liefhebbers en de media aan zich heeft weten te binden. De sport heeft zich ook op wereldniveau ontwikkeld en trekt ook de beste coureurs ter wereld aan, zoals Sébastien Loeb en Petter Solberg.

De SRX CUP surft mee op die golf en is in begin 2017 door Zelos en het automerk SsangYong gelanceerd. Het gaat om een monomerk-trofee waarin de pick-up SsangYong Actyon Sport centraal staat. De rijders gaan met hun wagens in acht proeven met elkaar in de slag. Daarvan tellen er zes ook mee voor het Belgisch kampioenschap rallycross. Bijzonder eraan is dat de mogelijkheid bestaat om co-piloten mee te nemen!

De ordewoorden van deze innovatieve serie zijn toegankelijkheid en plezier. Het is een aantrekkelijke en goedkope formule die opgezet is om een groot aantal mensen in staat te stellen de autosport van binnenuit te beleven.

“De passie voor de autosport is een magnifieke zaak, maar kost vaak ook veel. Met de SRX Cup bieden we een maximum aan mensen de mogelijkheid om voor een betaalbare prijs die passie van binnenuit te beleven. Dit project, dat gelanceerd is onder auspiciën van de RACB, wil voor een opleving zorgen in de wereld van de Belgische autosport” – Freddy Tacheny, CEO van Zelos

Meer weten ?