Xavier Siméon

Na acht seizoenen in Moto2, waarin Xavier ervaring opdeed, stap Xavier Siméon in 2018 over naar de MotoGP. Onze Zelos-piloot reed voor het Spaanse Reale Avintia Racing in het zadel van een Ducati Desmodici 2016.

In 2019 start Xavier met het MotoE-avontuur, het gloednieuwe, elektrisch kampioenschap dat gelanceerd werd door Dorna. Een nieuwe uitdaging voor de Zelos- en Classic 21-rijder, die zijn concurrenten eindelijk met gelijkwaardig materiaal kan bekampen. En de resultaten mogen er zijn: onze landgenoot haalde in 2019 twee podiumplaatsen en een knappe zesde plek in de eindrangschikking.

In 2020, voor zijn tweede seizoen in de Wereldbeker FIM Enel MotoE™ , vervoegt Xavier Siméon het LCR E-Team aan de zijde van Niccolò Canepa Hij behaalt een 10de plaats in het algemeen klassement. Omwille van een kalender clash tussen het FIM Endurance World Championship en het FIM Enel MotoE™️ Championship in het weekend van 18 en 19 september 2021, moet Xavier Simeon noodgedwongen afzien van een derde seizoen in de MotoE.

Na een ander succesvol eerste jaar in 2019 bij het Yamaha Viltais-team, sluit Xavier Simeon zich in 2020 aan bij het prestigieuze Suzuki Endurance Racing Team (SERT).

In 2021 zal de Belgische rijder opnieuw deelnemen aanhet wereldkampioenschap endurance racen met het Yoshimura Sert Motul-team (fusie tussen het SERT- en het Yoshimura-team). Op het programma: 5 beroemde races waaronder de Bol d’Or, de 12 uur van Estoril en de 8 uur van Suzuka.

Xavier Siméon, Zelos/Classic 21-rijder verklaart:

“Ik ben zeer tevreden over de nauwe samenwerking tussen SERT en Yoshimura. Voor 2021 zal het doel zijn onze eerste plaats te behouden. Ik voel me thuis in het team en ik rij graag op de GSX-R1000. Ik ben ook blij Sylvain in het team te verwelkomen, en met Gregg ben ik er zeker van dat we een goed trio zullen vormen.”

Palmares

Geboren op 31/08/1989 in Etterbeek

2021: YOSHIMURA SERT MOTUL WERELDKAMPIOEN EWC

2020: SERT WERELDKAMPIOENSCHAP EWC
2019: 6de WERELDKAMPIOENSCHAP MOTOE // LCR E-TEAM – 1x3th EWC//VRD IGOL PIERRET EXPERIENCES
2018: 27WERELDKAMPIOENSCHAP MOTOGP // Reale Avintia Racing
2017: 23e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // TASCA
2016: 17e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // QMMF Racing Team Moto 2
2015: 7e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // FEDERAL OIL/GRESINI / 1 overwinning, 1 podiumplaats, 1 pole-position
2014: 14e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // FEDERAL OIL/GRESINI / 1 podiumplaats
2013: 12e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // MAPTAQ-SAG-ZELOS/ 1 podiumplaats, 1 pole-position
2012: 21e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // TECH3
2011: 26e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // TECH3
2010: 30e WERELDKAMPIOENSCHAP MOTO2 // HOLIDAY GYM
2009: WINNAAR WERELDBEKER FIM SUPERSTOCK 1000 
2008: 4e WERELDBEKER FIM SUPERSTOCK 1000
2007: 4e WERELDBEKER FIM SUPERSTOCK 1000
2006: EUROPEES KAMPIOEN SUPERSTOCK 600
2005: 5e EUROPEES KAMPIOENSCHAP SUPERSTOCK 600

Wedstrijdkalender 2021

17-18 april : 24 uur van Le Mans (France)

17 juli : 12 uur d’Estoril (Portugal)

18-19 september : Bol d’Or (Frankrijk)

9 oktober : 6u van Ost (Tsjechië)